hondentrainer aan huis Amsterdam

hondentrainer / coach

ruby remmers

Welkom en fijn dat ik mij mag voorstellen. Ik ben Ruby en heb vele eigenaren mogen begeleiden en inspireren naar een goede relatie met hun hond. 

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de het wezen dat hond heet. Daarom wilde ik meer weten over hondengedrag en hoe honden leren. Zodoende ben ik in 2000 Kynologische  opleidingen aan de Martin Gaus Academie gaan volgen. Met de intentie om te gaan werken met hulphonden. 

In 2004 ben ik begonnen als hondentrainer in Amsterdam bij de Gehoorzame huishond school van de Dierenbescherming. Ik heb in de 7 jaar daar werkzaam te zijn geweest als trainer voor een groep, ontzettend veel geleerd van de honden en hun baasjes. Ik ben ze tot op de dag van vandaag nog erg dankbaar daarvoor.

Gaandeweg heb ik mijn eigen visie en werkwijze vormgegeven en heb in 2011 mijn eigen Hondenschool opgericht in Badhoevedorp. Sinds een paar jaar ben ik meer individuele begeleiding gaan geven door middel van coaching. Mijn visie op coaching is praktisch en eerlijk. Ik ben trouw aan mijn inzichten en werk vanuit kennis maar ook vanuit mijn intuitie.

Mijn werkwijze is nooit hetzelfde, ik ga op zoek naar een methode en benadering die het best bij jouw hond en bij jou/gezin past. Dit doe ik op basis van mijn kennis van én ervaring met honden. En op basis van mijn (levens) ervaring.

Het doet mij veel om te zien hoe moedig en vasthoudend hondeneigenaren kunnen zijn om het beste te willen voor hun hond. In mijn werk als coach/hondengedragsdeskundige zie ik vaak bij de eigenaar gevoelens van machteloosheid, schuld en falen om de hond te begrijpen. Heel fijn wanneer het besef doordringt dat de vicieuze cirkel doorbroken kan worden. Soms met wat simpele aanpassingen en soms vraagt het wat meer tijd. Welkom! Ik kan niet wachten om met jullie aan de slag te gaan!

Na al die jaren kan ik mij nog altijd verbazen over de veerkracht van de hond.  De loyaliteit aan ons en het plezier en hulp dat zij ons geven. Dit is wat ik ook heel graag wil overbrengen en werk met veel plezier om dit jou te laten ontdekken. 

gediplomeerd hondentrainer

altijd al gefascineerd door het wezen dat hond heet

Opleidingen en workshops

Martin Gaus Akademie
• Opleiding Kynologisch Instructeur

Dierenbescherming
• Diverse Kynologische Modules Instructeur

Dogs and People
• Meerdaagse Workshop Sheila Harper Methods Leash Handling

• Meerdaagse Workshop Turid Rugaas Calming Signals
• Speurwerk

Werk- en leerervaring

• Instructeur Hondenschool Dierenbescherming
• Eigenaar Hondenschool Ruby Remmers Badhoevedorp
• Lezing Vereniging Hondenbezitters Vondelpark
• Vrijwilliger evenement Honden Vondelpark

• Team lid Husky Expeditie Lapland voor het goede doel. Stichting de Wensvijver

Initiatieven
• Gemeente Amsterdam gesubsidieerde Hondenschool
• Gemeente Haarlemmermeer hondenspeeltuin

hondencoach aan huis Amsterdam

Ruby is de rust zelve, weet heel goed wat ze doet, en besteedt aandacht aan de onderliggende visie op het gedrag van honden.

Marieke Sluiters, Amsterdam